İstanbul Doğalgaz Sızdırmazlık Testi

İstanbul’da yaşıyorsanız doğalgaz sisteminizle ilgili yaşadığınız sorunlar, İstanbul doğalgaz sızdırmazlık testi hizmetimiz için bize ulaşabilirsiniz.

Doğalgaz Sızdırmazlık Testi Nedir? Ne İşe Yarar?

Doğalgaz sistemleri de diğer her sistem gibi sorun yaşayabileceğiniz, düzenli bakımlar yapmanız gereken bir sistemdir. Bu konuda doğalgazınızda gaz kaçağı sorunu yaşadığınızdan şüpheleniyorsanız İstanbul doğalgaz sızdırmazlık testi yaptırmanız bu şüphenizin giderilmesini sağlamaktadır. Eğer kaçak varsa uzman ekip arkadaşlarımız bu kaçağın meydana gelme nedenini tespit ederek sizlere en kısa sürede doğalgaz kaçağının giderilmesi hizmeti vermektedir. Eğer kaçak yoksa da en azından bu şüpheden kurtularak doğalgaz sisteminizin bakımı ve yaşayabileceğiniz olası sıkıntılar ile ilgili olarak sizlere bilgi verilmektedir.

Doğalgaz Kaçağını Anlama

Doğalgaz kaçağının nasıl anlaşılacağını bilmiyorsanız bu kaçağı anlamanın yolu kokunun tespit edilip edilmediği sistemdir. Eğer doğalgazınızda çaka varsa ortamdan doğalgaz kokusu alırsınız. Doğalgaz kaçağının tespiti için ateş kullanmak hayati bakımdan tehlikeli durumlar yaratabileceği için doğalgaz kaçağının tespiti için sadece koku alıp almadığınıza bakmanızı öneririz. Eğer koku tespit ediyorsanız ya da koku tespit etmemenize rağmen doğalgaz sisteminizde kaçak olabilme ihtimali aklınızı karıştırıyorsa hemen firmamız ile iletişime geçebilir ve bu durumun netleşmesini sağlayabilirsiniz.

Doğalgaz Kaçağı Nedenleri

Pek çok farklı neden İstanbul doğalgaz kaçağı sorunun oluşmasına neden olabilir. Özellikle toz, boru tıkanması, doğalgaz tesisatının zarar görmesi gibi nedenler en çok karşılaştığımız problemlerdir. Doğalgaz kaçağı aniden oluşabileceği gibi doğalgaz sisteminin bakımının yapılmaması nedeniyle zaman içerisinde de oluşabilir. Bu zaman içerisinde oluşabilecek kaçak riskinden uzak durmak için firmamız ile iletişime geçerek doğalgaz sistemlerinizin bakımını düzenli olarak yaptırabilirsiniz. Böylelikle özellikle toz gibi boruların tıkanmasına neden olacak sorunlardan kurtulursunuz.

İstanbul Doğalgaz Sızdırmazlık Testi Fiyatları

Size sunduğumuz doğalgaz sızdırmazlık testi olabildiğince makul, ekonomik ve bütçe dostu hizmet politikamız ile gerçekleştirilmektedir. Eğer güvenilir ve kaliteli bir firmanın %100 doğalgaz kaçağı tespiti ve mekanınıza zarar vermeden tamirini sağlayan bir hizmetten faydalanmak istiyorsanız bize ulaşabilirsiniz. Böylelikle güvenilir yaşam ortamlarına ekonomik İstanbul doğalgaz sızdırmazlık testi fiyatları ile kavuşabilirsiniz.

İstanbul Doğalgaz Projesi Süreci

İstanbul doğalgaz projesi binalarda gaz kullanımına başlangıç için atılması gereken ilk adımdır. Ancak İgdaş’ın yetki verdiği sertifikalı firmalar tarafından yapılabilir. İgdaş yetkili firma olmak için en az 1 mühendis, 1 kaynakçı doğalgaz ustası ve 1 iç tesisat ustasının firma içinde istihdam edilmesi ve düzenli aralıklarla bu personellerin eğitimden geçirilmesi gerekmektedir. Sertifikası olan ve ilgili üniversitelerin makine mühendisliği bölümünden mezun mühendis personel, doğalgaz yetkisini aldıktan sonra projelendirme faaliyetlerine başlayabilir.

İgdaş’a abonelik işlemleri yapılmasından sonra sertifikalı bir firma ile anlaşma yapılır daha sonra mühendis dairenize gelip İgdaş işlemlerinin ilk adımı olan çizimi alır ve bilgisayar ortamında hazırlar. Çizim sırasında doğalgaz tesisatının şartnamelere uygun olup olmadığının ve kullanılan malzemenin standardı firma personeli tarafından kontrol edilir. Daire içinde havalandırma, elektrik tesisatı, kombi montajı, cihaz bağlantılarının durumları kontrol edilir. Eksikler var ise bunlar düzeltilerek gaz açma olmadan düzeltmeler yapılır. Proje gönderiminden önce eksiklerin kontrolü tamamlanıp proje İgdaş dijital sistemine gönderilir. İgdaş onay mühendislerinin ekranına düşen proje yetkililerce değerlendirilir. Eksik olan bir durum söz konusu olursa proje reddedilir ve tekrar sertifikalı mühendis tarafından düzeltilerek onaya gönderilir. Eğer projede eksik yok ise proje onayı gerçekleşir.

Proje onayı gerçekleşen daire sahibi ya da kiracı ile firmamız iletişime geçerek onay bilgisi verilir. Daire sahibi ya da kiracı(dairede oturan kişi kim ise o sözleşme yapar) İgdaş’a giderek sözleşme işlemini tamamlar. Sözleşme işleminin akabinde firmamız tarafından doğalgaz sayacı alınarak montaj ve randevu süreçleri başlatılır.

Doğalgaz Projesi Ne Kadar Zamanda Onaylanır?

İstanbul doğalgaz projesi süreci çizim alınması ile birlikte onaya aynı gün içinde gönderilir. 24 saat içinde proje onayı gerçekleşir. Onay sonrası gaz açma işlemleri müşterinin sözleşmeyi yapma sürecine göre sözleşme sonrası 3-4 gün olarak toplam süreç bir haftayı geçmez.

Doğalgaz Projesi İçin Çalışma Yapılan Bölgeleriniz Nerelerdir?

Firmamız tarafından İstanbul Anadolu Yakası’nda doğalgaz projesi çizimi yapılmaktadır. Anadolu Yakasındaki Çekmeköy doğalgaz projesi, Sancaktepe doğalgaz projesi, Ümraniye doğalgaz projesi, Üsküdar doğalgaz projesi, Kartal doğalgaz projesi, Maltepe doğalgaz projesi, Kadıköy doğalgaz projesi, Sultanbeyli doğalgaz projesi ve Tuzla doğalgaz projesi işlemleri uygun fiyat politikası ile yapılmaktadır.

Kombi Yenilemek İçin Ne Yapmalıyım?

Kombi yenileme ve kombi seçimi uzmanlık gerektiren bir seçimdir.

Dairenin özelliklerine göre gerekli kombi tipi(hermetik, yoğuşmalı) seçimi, daire için gerekli kapasitenin doğru seçilmesi sonrası müşteriye fiyat aralıklarında memnuniyet oranına göre kombi secimi yapmasında yardımcı olunur. İstenilen kombi varsa diğer kombilerle arasındaki farklar artı ve eksileri anlatılarak kombi seçimi tamamlanır.

Kombi yenileme işlemi için İgdaş’ın onayının olduğu kombi yenileme formu düzenlenerek onay sonrası montaj yapılır. Kombi yenileme tamamlandıktan sonra montaj işlemi kontrolleri tamamlanarak doğalgaz gaz kontrolleri manometre ile yapılır. Gaz kaçak kontrol testi tamamlanan dairede problem olmaması için gerekli testler tamamlanır. Tesisat için servis bildirimi yapılmadan önce kalorifer tesisatı kontrol edilmeli ve tesisata su basılması gereklidir.

Servis için randevu alırken servis firmalarının sordukları sorular:

Gaz uygunluk belgesi ya da kombi değişim belgeniz var mı?

Tesisata su basılmış mı?

Kombinin yanında 2 amperlik sigortanız takılı mı?

Gibi sorular sorarak tesisatın kontrolünün yapılıp yapılmadığı bilgisini müşteriden teyit alarak tamamlarlar.

Montajı yapılan kombi için kombi servisinden randevu alınarak kombinin ilk çalıştırması yapılır. Kombi yenileme işlemleri cihaz firmasının cihazı garantiye almasıyla son bulur. Cihaz için garanti işlemleri kombilerin yetkili servisleri tarafından yapılması zorunludur.

Kombi Değişimi Nasıl Yapılır?

İstanbul kombi değişimi onay belgesi İgdaş tarafından onaylanır. İgdaş yetkili mühendislik firması tarafından sizlerden alınan aşağıdaki bilgiler onay sistemine gönderilir:

1- Eski cihaz bilgisi: Eski cihaz markası,

2- Takılacak olan yeni cihaz bilgisi: Yeni cihaz marka ve modeli,

3- Cihazın takılı olduğu alan (Salon, yatak odası, mutfak, cihaz odası vb.),

4- Müşteri bilgileri: Müşteri tesisat numarası ya da tüketim numarası, telefon numarası ve adres bilgisi.

Bu bilgiler verildikten sonra cihaz yerine daha önceden müdahale edilmemiş ya da cihaz yeri – cihaz tipi değiştirilmemiş ise İstanbul kombi değişimi işlemi için İgdaş onayı yapılır. Form onaylandıktan sonra onay bilgisi müşterilerimize haber verilerek montaj için uygun zaman belirlenir. Daha sonra sertifikalı ustalarımız önce eski cihaz demontajını, daha sonra yeni alınan kombi montajını yapar ve bağlantıları kontrol eder. Kombi değişimi yapıldıktan sonra montaj işleminin eksikleri tamamlanarak gaz tesisatının manometre ile testi yapılır. Gaz kaçak testi yapılan dairede problem olmaması için gerekli testler tamamlandıktan sonra kombi servisi yazdırılarak cihazın garantisinin başlatılabilmesi için servis bildirimi sağlanır. Yeni kombiniz ve İstanbul kombi değişiminde BAŞAR ALTAN mühendisliği tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

İstanbul İşyeri Doğalgaz Projesi İşlemleri Nelerdir?

İstanbul işyeri doğalgaz projesi için İgdaş onay süreçleri dairelerden ufak farklılıklar gösterir. İş yerlerinde kullanılan gazlı cihazların CE Belgeli olma zorunluluğu vardır. Kullanılan cihaz üstünde cihaz firmasına ait olan etiketler bulunması gerekmektedir. Bu etiketlerin üstünde cihazı markası, cihazın modeli, cihazın kapasitesi ve cihaz tipi bilgileri bulunmakta ve bu bilgiler doğalgaz projesi için sertifikalı mühendis tarafından alınarak İstanbul işyeri doğalgaz projesi çizilir.

İşyeri için doğalgaz tesisatına eklenecek olan gaz alarm cihazı ve selenoid vana bulunmalıdır. Selenoid vana işyerinde herhangi bir gaz sızıntısı olduğunda alarm cihazı uyarısıyla (alarm cihazı gaz kokusunda selenoid vanaya sinyal göndererek gaz akışını keser) iş yerine giden gaz akışını sayaç önünden kapatır.

İşyerlerine ve Kullanıma göre Farklılıklar

İşyerinde gaz kullanımına göre yapılacak olan tesisat değişiklik gösterebilir. Eğer iş yeri ofis olarak kullanılacak ise doğalgaz tesisatı dişli tesisat yapılarak gaz kullanımına uygun hale getirilir. Ofislerde dâhil bütün iş yerlerinde gaz emniyeti için selenoid vana ve gaz alarm cihazı zorunludur.

İşyerinde kullanılacak gaz üretim amaçlı olarak kullanılacak ise (sanayide kullanılan tesisatlar sanayi projelendirme ile yapılabilir) lokanta, kazan dairesi, okul vb. ise tesisatlarının kaynaklı tesisat yapılması gerekmektedir.

İşyerlerinde lokanta doğalgaz ve kazan dairelerinde genellikle gaz tesisatları yüksek gaz tüketimine ihtiyaç duyarlar. Daireler için gaz basıncı 21 mbar iken; bu gibi üretim amaçlı ticari ve ya da kazan dairelerinde gaz basıncının 300 mbar olarak gelmesi gerekmektedir. Bu işyerlerinde cihaz başlarına kadar yada yakın bölgelere ilgili sertifikalı mühendislerimiz tarafından regülatör konularak cihazın ihtiyacı için gerekli gaz ayarı yapılarak, basınç düşürülmesi sağlanır.

Doğalgaz Regülatör Arızası Ve Tamiri Nasıl Yapılır?

Doğalgazda kullanılan basınç düşürülmesinde kullanılan regülatörler zamanla sayaç içinden geçen gaz içinde bulunan mikro partiküllerin birikmesiyle filtre bölümünden tıkanıp regülatörün bozulmasına neden olabilir. Firmamız yetkili ustaları tarafından sökülen regülatörler kontrolleri yapılıp yenisiyle değiştirilir ve gaz kaçak testi yapılarak İgdaş bildirimleri İgdaş’ın ilgili birimleri olan şebekeler ile irtibatlı olarak tamamlanır. Güvenli ve hızlı bir şekilde gaz kullanıma başlanması ve işyerinizin mağdur olmaması için bu konuda uzman personellerde çalışılması çok önemlidir. İstanbul işyeri doğalgaz projesi için firmamız bünyesinde çalışan uzman ekibimiz gaz kaçağı, tesisat problemleri ve eksiklerin tamamlanması için daima hazırdır.

İstanbul Doğalgaz Sanayi Projesi İşlemleri Nelerdir?

Doğalgaz sanayi projesi İstanbul il sınırlarında İgdaş tarafından kontrol edilir. İgdaş sanayi projelendirme yetkisi olan 1 mühendis, argon kaynağı yapabilen ve argon kaynak belgeli bir usta tarafından birlikte çalışma yapılarak işlem gerçekleştirilir. Argon kaynakçısı tarafından argon kaynağı yapılarak kaynaklı fittings malzemeleri birleştirilir daha sonra proje çizimi için sertifikalı mühendis tarafından projelendirme yapılarak İgdaş onay sistemine sunulur.

Ön onayı alan proje için argon kaynaklarının röntgen filmleri toprak altındaki tesisatlar için %100, toprak üstündeki tesisatlar için ise %50 olarak çekilerek dosyalanır. Proje onay birimi tarafından kontrole gönderilen kaynak sonuçları olumlu olması durumunda İstanbul doğalgaz sanayi projesi onaylanır.

Onay İşlemi İçin Gereken Belgeler

İstanbul doğalgaz sanayi projesi onayladıktan sonra müşteri bilgilendirilir ve müşteri tarafından sözleşme yapılır. Sözleşme yapılan işyeri için kullanılan cihazların belgeleri eksiksiz olarak hazırlanır.

  • Baca raporları,
  • TSE özel inceleme formları,
  • Üniversiteden alınan raporlar.

Gaz açma için müşteri bilgilendirilir ve gaz randevusu alınır.

İstanbul doğalgaz sanayi projesi için süreç evrakların müşteri tarafından zamanında hazırlanması ve teslimine göre ve İgdaş süreçleri göz önüne alınarak 1 ay ile 2 ay arasında gaz açma işlemi tamamlanır.

İstanbul İşyeri Doğalgaz Kaçak Testi

İstanbul’daki işyerinizde doğalgaz kaçağından şüpheleniyorsanız İstanbul işyeri doğalgaz kaçak testimizle sorununuzun en kısa sürede tespitini ve onarılmasını sağlayabilirsiniz.

İstanbul İşyeri Doğalgaz Kaçağı

İşyerinizde yaşadığınız İstanbul işyeri doğalgaz kaçağı iş hayatınızı sekteye uğratabilir ve istemediğiniz olumsuz sonuçlara yol açabilir. Bu olumsuz sonuçların önüne geçmenizi sağlayan doğalgaz kaçak testimiz sorunlarınızın tespitinin ve onarımının mümkün olan en kısa sürede tespit edilerek onarılmasını sağlamaktadır. Doğalgaz kaçağından şüpheleniyorsanız hemen bize ulaşabilir ve adresinize en kısa sürede gelen deneyimli arkadaşlarımız ile gerçekte doğalgaz kaçağı olup olmadığının tespit edilmesini sağlayabilirsiniz. Doğalgaz kaçağı varsa ekip arkadaşlarımız bu sorunun çözülmesini sağlayarak tekrar güvenli iş alanları yaratmanızda size yardımcı olacaktır.

İstanbul İş Yeri Doğalgaz Kaçağı Tespiti Nasıl Yapılır?

İşyerinizde doğalgaz kaçağı tespiti için aşağıdaki adımları izleyerek sizlere doğalgaz kaçağı tespiti hizmetimizi sunuyoruz:

  1. Bize ulaştığınız zaman adresinize en kısa sürede intikal edecek ekip arkadaşlarımıza haber veriyoruz.
  2. Adresinize gelen ekip arkadaşlarımız son teknoloji arıza tespit ve onarımı sağlayan yöntem ve araçlar ile arızanızın kaynağını ve çözümü için çalışmaya başlamaktadır.
  3. Doğalgaz tesisatınızdaki sorun mekanınıza zarar vermeden en kısa sürede tespit edilmektedir. Eğer kaçak yoksa olabilecek diğer İstanbul işyeri doğalgaz arıza ve sorunlarını tespit ediyoruz.
  4. Kaçak ya da doğalgaz sisteminizde bulunan sorunları eğer ihtiyaç varsa kaliteli, uzun ömürlü ve doğalgaz sisteminiz ile uyumlu parçalarla düzeltiyoruz.
  5. Doğalgaz sisteminizde başka bir sorun olup olmadığını ya da onarımın gereği gibi yapılıp yapılmadığı için son bir tespit işlemi yapıyor ve hizmetimizi sona erdiriyoruz.

İstanbul İşyeri Doğalgaz Kaçak Testi Fiyatları

İşyerinizde yaşadığınız doğalgaz arızalarının tespiti ve onarımı için güvenebileceğiniz, kaliteli hizmet veren firmamızın hizmetinden yararlanmanız için fahiş ücretler ödemenize gerek yoktur. Olabildiğince makul, müşterilerimizin bütçesini zorlamayacak, yaptığımız maliyete göre hesapladığımız uygun İstanbul işyeri doğalgaz kaçak testi fiyatları ile sizlere hizmet veriyoruz. Uygun fiyatlı, kaliteli, güvenilir, yaşadığınız doğalgaz sistemi arızalarından sizi kurtaracak hizmetimizden yararlanmak için iletişim kanallarımız vasıtası ile bize hemen ulaşabilirsiniz.

İstanbul Doğalgaz Kaçak Testi

İstanbul’da yaşıyorsanız ve doğalgaz sisteminizde kaçak olduğundan şüpheleniyorsanız size sunduğumuz kaliteli, güvenilir doğalgaz kaçak testimizden ekonomik fiyatlarla yararlanabilirsiniz.

Kaliteli ve Güvenilir Doğalgaz Testi

Doğalgaz sisteminizin güvenilir bir şekilde çalışması hem mekanlarınızın ısınması hem de güvenli bir ortam oluşmasını sağlamaktadır. Ancak çeşitli nedenler ile doğalgaz tesisatı zarar görebilir ve doğalgaz kaçağı gibi pek çok farklı sorun meydana gelebilir. Doğalgaz güvenilir bir şekilde çalıştığında oldukça güvenli bir ısıtma sistemiyken yaşanan bu sıkıntılar nedeniyle doğalgaz hayatınızın tehlikeye girmesine neden olabilir. Bu nedenle doğalgaz sistemlerinizde meydana gelen sorunlarda sizlere İstanbul doğalgaz kaçak testi hizmeti sunuyoruz. Böylelikle doğalgaz sisteminde yaşadığınız sorunların en kısa sürede tespit edilmesini ve onarılmasını sağlayarak tekrar güvenli yaşam ortamlarına ulaşmanızı sağlıyoruz.

Son Teknoloji Doğalgaz Testi

Çağ ilerledikçe pek çok sektörde teknolojik gelişmeler meydana gelmektedir. Meydana gelen bu teknolojik gelişmeler doğalgaz sistemlerinin kurulumu, onarımı ve yaşanan sorunlarda sorunun tespitini sağlayacak doğalgaz testi alanında da etkisini göstermektedir. Bu kapsamda sizlere sunduğumuz son teknoloji doğalgaz testi doğalgaz sisteminiz ile yaşadığınız sorunların %100 şekilde tespit edilmesini sağlamaktadır. Günümüzde pek çok firma eski usul, güvenilirliği muallakta olan doğalgaz arıza tespit ve onarım yöntemleri kullandığı için bu hizmetler sorunlarınızın tam olarak çözülememesine yol açabilir. Bu konuda sizlere sunduğumuz son teknoloji İstanbul doğalgaz testi ile doğalgaz sisteminizde yaşadığınız sorunların en iyi şekilde saptanmasını ve onarılmasını sağlayabilirsiniz.

Alanında Uzman Ekip Arkadaşları İle Çalışıyoruz

Sizlere doğalgaz testi hizmetimizi sunarken alanında uzman ekip arkadaşları ile hizmet veriyoruz. Bu sayede gerek doğalgaz sisteminizdeki arızanın tespiti gerek bu arızanın onarılması sırasında tecrübesizlik ve bilgisizlikten kaynaklanacak kaza, maddi zarar ve istenmeyen diğer neticelerin meydana gelmesinin önüne geçiyoruz.

İstanbul Doğalgaz Kaçak Testi Fiyatı

Sizlere sunduğumuz doğalgaz kaçak testi son derecede makul ve bütçe dostu fiyatlar ile sizlere sunulmaktadır. Eğer sorunlarınızı hızlı bir şekilde tespit edip onaracak, kaliteli ve güvenilir bir hizmet sunan firmamızdan ekonomik İstanbul doğalgaz kaçak testi fiyatları ile yararlanmak istiyorsanız hemen bize ulaşın!